הקמפוס של קואליקס

לקבוצת התמיכה לרשומים במכללה

הקמפוס גם בווטסאפ

לקבוצת התמיכה לרשומים במכללה

Knowledge Panel: בנייה והטמעה

זה חלק נוסף מהבלוג של קואליקס, רק עוזר לכם להבין טוב יותר.

Knowledge Panel: בנייה והטמעה

בוא נדבר רגע בגובה העיניים. אתה מקדם את האתר שלך, משקיע ב־SEO, מוסיף תוכן, בונה קישורים, אפילו יש לך כבר פיצ’רים כיפים כמו סכמה. ופתאום אתה שם לב לדבר הזה בצד הימני של גוגל — ה־Knowledge Panel — שנראה סופר יוקרתי כזה, עם תמונה, פרטים… מין כרטיס קבלן של גוגל עליך, כאילו נבחרת ל”אח הגדול” של האינטרנט.

אז איך מגיעים לשם? האם זה בכלל בשליטתך? ואיך זה שוואלה, אתה איש אמיתי, עם אתר, עם קליניקה, עם עסק – ועדיין גוגל מתעקש להציג עליך שטויות או פשוט… כלום?

רגע, מה זה בכלל Knowledge Panel?

זה אותו חלון מידע שאתה רואה בצד ימין של תוצאות החיפוש כשמחפשים מישהו/משהו שיש עליו “מידע סמכותי”. גוגל שואב את זה ממקורות כמו ויקיפדיה, מאגרי נתונים ציבוריים, סכמה באתר, ועוד מקומות שאפילו גוגל כבר שכח שהם מחוברים.

אבל מה שחשוב להבין – אי אפשר לבקש שיהיה לך כזה. כלומר, תיאורטית אפשר לנסות “להציף מידע” כדי שזה יקרה – אבל גוגל מחליט מתי, איך ולמה. הוא כמו השחקן הזה בפוקר שתמיד זורק קלפים גם אם יש לו יד טובה — לא משתף פעולה.

בנייה דרך תשתיות אמינות

ויקיפדיה – כן, עדיין זה משפיע

ויקיפדיה זה אחד האותות הכי חזקים כשמדובר ב־Knowledge Panel. זאת האמת. כמו שבפוקר, אם שיחקת מול חבר שבדיוק למד טקסס הולדם ויש לו זוג שתיים, הוא יחשוב שיש לו יד מנצחת — גוגל, לצערנו, חושב קצת כמוהו. אם אתה בויקיפדיה – אתה “רציני”.

אבל לא כל אחד יכול להכניס את עצמו לשם. יש שם כללים, קהילה, עורכים – זה לא “שמים דף וזהו”. אם אתה לא דמות ציבורית או חברה שיש עליה סיקור בתקשורת – יהיה קשה.

Entity recognition – העניינים שגוגל “מבין”

גוגל כבר לא רק מחפש מילות מפתח. הוא בונה גרף קשרים – Entities – ומנסה להבין “מי זה שמול דורנבאום?” ולמה הוא מופיע יחד עם המונחים “קידום אתרים” ו”הומור עצבני”.

אם אתה מופיע במקורות מידע עקביים (כמו דפי אודות באתר, כתבות, ערכים אחרים, לינקדאין, Crunchbase, IMDb, מה שבאמת רלוונטי) — זה עוד נדבך.

שימוש בסכמה (Schema) – זה עוזר, אבל לא פותח דלת

הוספת סכמה מסוג Person או Organization לאתר שלך זה צעד פרקטי. זה לא יגרום ל־Knowledge Panel לקפוץ אוטומטית, אבל זה כמו לשים שבב במשחק — אתה במשחק, לפחות.

חשוב להקפיד על התאמה בין הסכמה לתכנים בעמוד – אחרת גוגל פשוט יתעלם.

סכמה מומלצת

  • @type: Person או Organization
  • sameAs – זו אחת השדות החשובות. קישורים לעמודי פרופיל רשמיים (ויקיפדיה, לינקדאין, פייסבוק, יוטיוב וכו’)
  • image – תמונת פרופיל עקבית
  • jobTitle / author – מה אתה עושה

האם זה לבד יביא לך Knowledge Panel? לא בטוח. אבל בלי זה – אין בכלל על מה לדבר.

אז מה באמת עוזר? (ניסיון מהשטח)

מניסיון שלי, עם עצמי ועם לקוחות: זה קורה רק כשיש רצף של הופעות חיצוניות שתואמות אחת לשנייה.

מישהו חיצוני (לא אתה) כתב עליך במקום שמנוע חיפוש סומך עליו. נגיד, כתבה בגלובס או ב־ynet, עמוד ב־Crunchbase או מאגר מקצועי בו אתה מופיע עם פרטים דומים לפרופיל האישי שלך.

וזה החלק שהרבה מתעלמים ממנו – עקביות, בכל מקום בו אתה מופיע. אם בלינקדאין אתה “משה כהן, יועץ דיגיטל”, ובאתר שלך אתה “משה כהן, שחקן כדורגל לשעבר ומדריך NLP” – גוגל פשוט לא ידע שאתה אתה.

חוויה אישית קטנה של שמול

כשניסיתי לגרום לעצמי Knowledge Panel בעבר, לקחתי את זה כפרויקט אישי — כמו לנסות להפוך אחד מהילדים שלי לאינפלואנסר בלי שאשתף פעולה עם הטיקטוק.

יצרתי סכמה, סידרתי הופעות עקביות, נרשמתי למאגרים, כתבתי על עצמי כתבה (כאילו זה מישהו אחר… 😉), ועשיתי אופטימיזציה לכל מקום שיכול היה לעזור.

והדבר הכי מוזר? הוא הופיע, ואז נעלם לשנה, ואז חזר. בלי הודעה מראש, בלי “מזל טוב”.

וכששאלו אותי “אבל איך עשית את זה?”, אמרתי — לא עשיתי. פשוט שיחקתי את המשחק כמו שצריך, וגוגל לפעמים מחלק קלפים טובים.

טיפ אמיתי אחד לסיום

אם אתה רוצה להגדיל סיכוי אמיתי שיהיה לך Knowledge Panel — תדאג לא רק למה שכתוב באתר שלך, אלא איך שאתה מופיע מחוץ לו.

תעבור עכשיו על 5 מקומות שבהם אתה מופיע חיצונית – לינקדאין, יוטיוב, פייסבוק, כתבה ישנה, עמוד מקצועי – ותוודא שהמידע עליך אחיד, עם אותו שם, תיאור עקבי, ותמונה דומה. זו משימה של שעה, לא שבוע.

כי כשהיד לא משהו בפוקר, מה שנשאר זה הלוק של השחקן. תדאג שגוגל יזהה את ה”קלאסה”. 😉

ובשורה התחתונה…

Knowledge Panel אולי נשמע כמו פסגת ה־SEO, אבל האמת? זה פשוט עוד יעד במסלול של מיתוג, דיוק, ותחזוקה שקטה מאחורי הקלעים. בסופו של דבר, גוגל לא מחפש כוכבים – הוא מחפש עקביות, הקשרים נכונים, וסיבה להאמין שאתה אכן מי שאתה טוען שאתה.

ובעוד שחלק מהדברים שבפוסט הזה דורשים זמן והשקעה, זה לא מדע טילים. להפך. כל עוד אתה שומר על מיתוג עקבי, יוצר נוכחות חיצונית באתרים שגוגל סומך עליהם, ומשלב סכמה נכונה – אתה כבר חצי דרך לשם.

SEO זה תחום מתעתע – לפעמים אתה מרגיש שאתה מנסה להבין חידה שגוגל עצמו לא פתר עד הסוף. אבל אחרי 20 שנה בתחום, אני יכול להגיד דבר אחד בוודאות: מי שלא בונה לעצמו את הפינה הדיגיטלית כמו שצריך – אל יתפלא שאין עליו כרטיס ביקור בחיפוש.

אז תקדיש לזה שעה בשבוע, תשתה קפה, תיישר קו מול הרשת, ותן לבינה המלאכותית לעשות את שלה. ועם קצת מזל, גוגל עוד יקרא לך “ישות סמכותית”. שזה, הולך טוב על כרטיס ביקור 😉

אודות שמול

שמול דורינבאום, מקדם אתרים עם ותק, ציניות חיובית וניסיון שטח אמיתי – מייסד קורס קואליקס שמלמד SEO בגובה העיניים ובלי פוזה. 20 שנה על קורס SEO אונליין חינם.

פוסטים אחרונים

סרטון חשוב להכיר