זה חלק נוסף מהבלוג של קואליקס, רק עוזר לכם להבין טוב יותר.
AMP ב‑2025: כדאי או לא?
אז ככה. ישבתי עם חבר, מקדם ותיק גם הוא, ופתאום הוא שואל אותי, “תגיד, שמול, מה הקטע עם AMP? זה עדיין שווה משהו או שזה כמו פיצה מחוממת – כאילו אותו דבר אבל פחות טעים?”
הסתכלתי עליו, לקחתי שלוק קפה, ועניתי לו בשיא הפשטות: “תלוי. למי, למה, ואיפה.” כי כמו בפוקר – לא תמיד המלך מנצח. הכול עניין של הקשר, קלפים על השולחן… והיריב שמולך.
רגע, מה זה בכלל AMP ולמה זה היה פעם כזה להיט?
AMP זה ראשי תיבות של Accelerated Mobile Pages. יוזמה של גוגל שנולדה כדי להאיץ את הטעינה של דפי אינטרנט במובייל. נשמע טוב נכון? מהר יותר = טוב יותר למשתמש, טוב יותר לקידום, נכון?
נו, אז זהו. תיאורטית כן. אבל השטח? קצת פחות נוצץ.
2025. אנחנו חכמים יותר. האם עדיין חייבים AMP?
גוגל בעצמה כבר לא דוחפת את AMP ככה כמו פעם. פעם זה היה סוג של “אם אין לך AMP, אתה לא ב’טופ סטוריז'”, היום? אפשר גם בלי.
ואם יש לך אתר טוב, שפשוט נטען מהר – אפשר בלעדיו לגמרי. קחו בפוקוס: המהירות חשובה, לא הטכנולוגיה.
מה קורה אצל לקוחות אמיתיים?
ברוב האתרים שאני רואה – AMP זה יותר כאב ראש מתקווה. תקלות בתצוגה, כפילות של תוכן, סיבוך עם אנליטיקס… בקיצור, מצב של “נראה טוב על הנייר” אבל בשטח אתה מקבל ביד זוג שתיים ובונה על נס.
יש מצבים שזה כן הגיוני?
כן. לפעמים. אתרים של חדשות עם כמויות תנועה מטורפות מהמובייל – שם יכול להיות ערך. אבל גם אז? תלוי ביציבות של הפיתוח, בצוות שמטפל בזה, ואם בכלל משתלם לשמר את כל הפינות.
מה שמול חושב על זה באמת
היית לי פעם לקוחה, אתר תוכן די רציני. AMP הכניס אותה ל”וואו” בגוגל ניוז, ואז פתאום – טראפיק נעצר. למה? טעות קטנה בתבנית. לקח שלושה ימים לעלות על זה. מאז, כשהיא שומעת את המילה איי־אם־פי – קופצת לה עין.
בשורה התחתונה – בפועל אני כמעט לא ממליץ היום ליישם AMP באתרים רגילים. עדיף להשקיע בזמן טעינה, לדאוג לאירוח טוב, לקוד נקי, ושלא תצטרך אספירין כל פעם שאתה משנה פסקה.
אז מה כדאי לעשות במקום?
להתמקד בביצועים של האתר בלי קיצורי דרך חשודים. כמה צעדים פשוטים שיכולים להחליף AMP בלי להסתבך:
- שפרו את מהירות האתר עם PageSpeed Insights – תתחילו ממה שקל: דחיסת תמונות, מינימיזציה של CSS ו־JS.
- השתמשו בקאשינג חכם – פלאגין כמו WP Rocket יכול להזיז הרים.
- תחזיקו שרת איכותי – אם האתר נטען כמו חלב עם פקק – שום AMP לא יעזור.
- ובעיקר – תבדקו הכל. במובייל. אצל אנשים אמיתיים, לא רק בגוגל.
בשורה התחתונה
AMP כבר לא קלף מנצח. זה כמו לשמור אס בחפיסה ששארית הקופה כבר חולקה. יכול לעבוד – אבל רוב הזמן עדיף פשוט לשחק נכון עם הכלים שיש.
ואם כבר הגעתם עד לכאן, הנה טיפ קטן של ניסיון: לפני שאתם רצים להטמיע טכנולוגיה חדשה – תשאלו את עצמכם: זה באמת עוזר לקידום ולמשתמש, או שאני פשוט מנסה להרשים את גוגל?
תחסכו לעצמכם כאבי ראש. כמו שאני אוהב להגיד – דברים שטובים לקידום הם בדרך כלל בריאים גם לעצב. קודם פשטות, אחר כך תחכום.
נתראה בפוסטים הבאים, או באיזה אספresso.
אם נסכם, הקטע עם AMP הוא לא טוב או רע, הוא פשוט כבר לא חובה, וב־2025 – יש כלים טובים יותר בתיק. כל מי שהתעסק עם אתרים יודע: קידום אתרים (SEO) יכול להיראות כמו פאזל בלי תמונה, אבל אם זוכרים את ההיגיון הבסיסי – חוויית משתמש, מהירות, תוכן איכותי, וקוד מסודר – זה מסתדר. לא תמיד מהר, לפעמים עם קפה קר ומבט עייף, אבל זה קורה. אז אם אתם מרגישים לפעמים אבודים בין טכנולוגיות, אלגוריתמים ושמות מפוצצים – תנשמו. גם אחרי 20 שנה אני מגלה משהו חדש כל שבוע. זה חלק מהיופי, וגם מהכאב. פשוט תזכרו: לא כל מה שנוצץ זה זהב, ולא כל מה שגוגל מציע – הוא בהכרח בשבילכם. העיקר שתנהלו את האתר שלכם בשכל, לא באינסטינקט של “כולם עושים”. מקדם טוב יודע מתי ללחוץ גז, ומתי לשבת לקפה ולחשוב.