איכות קישורים לאחר Penguin
זה חלק נוסף מהבלוג של קואליקס, רק עוזר לכם להבין טוב יותר.
תארו לעצמכם שאנחנו יושבים עכשיו באיזה בית קפה בפלורנטין. קפה ביד ימין, לפטופ זורק חום ביד שמאל, ומישהו שואל אותי: “שמוּל, תגיד — הקישורים האלה שעושים לקידום, עדיין שווים משהו אחרי הרעש שגוגל עשו עם הפינגווין?”
אז אני מחייך, לוקח שלוק ואומר: “שמע, זה לא שכבר אין קישורים. פשוט אי אפשר לזרוק ז’יטונים מתחת לשולחן ולצפות לאלגוריתם שיעשה לך הנחות. גוגל לא פראייר – אבל גם לא אלוהים. יש חוקים, ויש את מה שקורה באמת.”
רגע, מה זה בכלל Penguin?
פינגווין זו סדרת עדכונים של גוגל שהתחילה בשנת 2012. היא נועדה לטפל בקישורים “מזויפים” – כאלה שנעשו רק כדי לקדם אתרים, בלי ערך אמיתי.
לפני זה, אנשים היו פשוט מפציצים אתרים בקישורים מכל בלוג, פורום, פרופיל ואינדקס שהם מצאו. כמו לשים קלפים של אסים בכל כיס ולצפות שכל משחק פוקר תנצח.
ואז בא גוגל ואמר: “סליחה חברים, המשחק משתנה. לא כל קישור שווה, והאיכות חשובה מהכמות.”
אז מה באמת נחשב “קישור איכותי” היום?
קישור טוב, זה קישור שלא נראה כאילו שמו אותו רק כדי לקשר. הוא חלק מהתוכן, תורם לו, ויש לו סיבה אמיתית לחיות שם.
כמה כללי אצבע (שלא נכתבו על ידי בוט)
- האתר שמקשר אליכם צריך להיות בנישה שלכם, או לפחות רלוונטי. לא חייב להיות מתחרה – אבל שלא יהיה קשור לתחזיות אסטרולוגיות אם אתם מקדמים משרד עו”ד.
- שפה — עדיף עברית לאתרים ישראלים, אלא אם כן מדובר באתר בינ”ל רציני שמקבל טראפיק מישראלים.
- תהיה תנועה אמיתית באתר שמקשר — גוגל יודע אם מישהו בכלל מבקר שם או שהאתר קיים רק בשביל לינקים.
- כמה קישורים יוצאים יש בעמוד? אם אתם “אחד מתוך שלושים”, זה מתחיל להראות כמו פיצריית קישורים.
אבל רגע, אם אני כותב פוסט אורח או יוצר שיתופי פעולה – זה נחשב פייק?
תלוי איך עושים את זה. אם זה אתר שיש לו שם, קהל, ותוכן טוב – ואתם מספקים ערך אמיתי בפוסט – אתם בסדר.
אבל אם זה אתר שכולו פוסטים אורחים בלי קו תוכן ברור, שמפמפם לינקים כמו קזינו של טקסטים – פה מתחיל הסיכון.
שמול נזכר ברגע קטן (והמבוכה שחסכה הרבה כאב ראש)
פעם, בתחילת דרכי, קיבלתי לינק ממישהו שהפנה לאתר שלי מתוך “פורטפוליו עבודות” שנראה קצת… מת. בדקתי, והסתבר שזה בכלל אתר ששייך לרשת אתרים שנבנתה רק בשביל קישורים.
הסרתי את הקישור בעצמי. לקח שעה, חסך חודשים אחרי. גם אני טעיתי לפעמים – ומה שחשוב זה לדעת לחתוך בזמן, לא להגיד לעצמך “מה כבר יכול לקרות”.
אז מה אתם יכולים לעשות עכשיו?
פשוט – תסתכלו על הקישורים לאתר שלכם כאילו הייתם גוגל: האם הם טבעיים? הגיוניים? הייתם לוחצים עליהם בעצמכם?
לא בטוחים לגבי קישור כלשהו? קחו עשרה קישורים מאתרים של מתחרים מצליחים וראו איך הם עושים את זה. זה לא כדי להעתיק – אלא כדי לכוונן את עצמכם למה שגוגל כן מעריך.
ואל תשכחו – הקמה של 2–3 קישורים טובים, חושבים, עם הקשר אמיתי, עדיפה על 20 שזרוקים ברשת כמו קלפים ישנים שפוזרו אחרי שהקופה נסגרה.
סיכום בגובה עיניים (בלי סיסמאות)
כן, קישורים עדיין עובדים. אבל כמו בחיים – זה לא כמה יש לך, זה עם מי ואיך זה נראה מהצד.
הטיפ שלי? בפעם הבאה שאתם חושבים לקנות או “לארגן” קישור – שאלו את עצמכם: אם האתר היה פוקריסט, הייתם נותנים לו לשבת בשולחן שלכם?
אם התשובה היא לא – תוציאו את הכסף הזה על שווארמה טובה ותכתבו פוסט שבאמת מעניין מישהו.
לסיכום, כל הדיבור הזה על קישורים ועל גוגל יכול להרגיש כמו לנסות להבין חוזה ביטוח בצרפתית – אבל האמת היא, כשהולכים בגישה בריאה וקוראים את המפה נכון, קידום אתרים הופך ממשחק הפחדה למשהו הגיוני. תזכרו: גוגל אולי אלגוריתם, אבל הוא בנוי להבין בני אדם. אם אתם יוצרים קישורים כמו שהייתם מזמינים המלצה אמיתית – זה נראה טבעי, זה מתקבל טבעי, וזה עובד. וגם אם לפעמים תפספסו – וזה קורה – לא קרה כלום. חותכים, לומדים, וממשיכים הלאה. אחרי שני עשורים של רכבות הרים, עדכונים מהגהינום וקוסמים עם הבטחות לקידום ברמת הוודו, אני יכול לומר לכם בלב שלם: זה לא שוק שחור, זה פשוט להבין איפה לשים את האנרגיה. והכי חשוב? אל תתנו לפינגווין הזה להפחיד אתכם. בסוף, גם הוא רק ציפור… בלי רישיון נהיגה.